energi metropol stor

Velkommen til Esbjerg City Half

– et løb og en by med energi

 Et nyt og unikt halvmaraton skal sætte Esbjerg på løbernes landkort. Det er ambitionen fra Sport & Event Park Esbjerg og Esbjerg Atletik & Motion, der i partnerskab med Esbjerg Kommune og Esbjerg City står bag Esbjerg City Half. Den næste udgave af Esbjergs helt eget halvmaraton bliver skudt i gang søndag den 21. august 2022 kl. 10.00, og såvel nybegyndere som erfarne løbere fra hele Danmark og andre lande er velkomne.

 Ideen med Esbjerg City Half er at skabe et løb, som samtidig er en oplevelse, og løbet er designet ud fra tanken om at få en hurtig og flad rute. Deltagerne løber ad gaderne i Esbjergs centrum, forbi den driftige havn og igennem den smukke vestjyske natur, og arrangørerne ser frem til at lade løberne opleve alt det bedste af Danmarks EnergiMetropol.

 De 21,0975 kilometer byder på en række af Esbjergs mest kendte vartegn som Musikhuset Esbjerg, skulpturen Mennesket ved Havet og byens stadion Blue Water Arena, og løberne kan se frem til aktiviteter og masser af underholdning både på ruten og i start- og målområdet ved Blue Water Dokken.